Wakker worden van binnendringend zonlicht het geluid van de zee… Is dat niet gewoon het ultieme geluk? Ja. Voor mij wel in ieder geval! En juist hierom voelde ik mij de meest gelukkige persoon op aarde op camping Indigo Noirmoutier.

Deze camping ligt op het eiland Île de Noirmoutier, aan zee dus. En het mooie is: de camping biedt prachtige vijfpersoonstenten aan die écht aan zee liggen. De tenten staan op een houten steigers, dus je zult geen problemen ondervinden na een regenbuitje. In de tent zijn drie slaapkabines te vinden en een prima keukentje. Je terrasje op het houten ondergrond is niet heel groot, maar de tafel en stoelen kunnen ook gewoon op de grond gezet worden. En met zo’n uitzicht… Is dat natuurlijk geen ramp!

In de Atlantische Zee, die bijna aan je tent grenst, is het fenomeen eb en vloed iedere dag goed zichtbaar. Hierdoor kan het gebeuren dat er voor je tent wat bootjes op het droge drijven. Lastig voor wie gauw een duik wil nemen in zee, maar die bootjes… C’est magnifique.

camping-indigo-noirmoutier-1

camping-indigo-noirmoutier-5

camping-indigo-noirmoutier-2
En de ‘gewone’ plekken dan?

 

Inderdaad, logeren in zo’n ruim opgezette tent, die al voor je klaarstaat bij aankomst en grenst aan zee… Daar betaal je wat meer voor dan voor een kampeerplekje voor de eigen tent. De plekken voor eigen tent hebben dan ook niet dat zicht op zee, wat de huurtent wel heeft. Toch zijn de plekken op de rest van de camping ook niet verkeerd. Mooie, hoge bomen zorgen voor voldoende schaduw tegen de warmte die ik hier meemaakte. Dertig graden in juni was volgens de locals dan ook wel erg warm voor de tijd van het jaar, maar toch… Op deze camping geen heggetjes die je scheiden van de buren, wat voor mij een pre is. Ik ben geen fan van heggetjes-campigs.

Bij de receptie van de camping is een restaurantje met terras waar je kunt eten. Verwacht geen culinair hoogstandje; Franse frietjes en pizza zijn eerder normaal. Wil je wat luxer eten, dan zijn er in de buurt genoeg restaurantjes dit dit kunnen bieden. Zelf at ik in het luxere restaurant l’Etier de Noirmoutier, waarover ik nog een – overigens positieve – blogpost zal schrijven.

Deze camping is vooral geschikt voor de natuur- en strandliefhebbers. Er zijn geen oneindige faciliteiten voor de kleintjes en er is weinig luxe voor de ouders. Van plan deze camping te bezoeken? Bonnes vacances!

 

Faciliteiten:

– Gratis WiFi
– Ontbijt
– Fietsverhuur
– Wasmachine
– Terras met mogelijkheid tot eten (Franse friet, pizza, etc.) of eten af te halen

Website

camping-indigo-noirmoutier-4

camping-indigo-noirmoutier-3

Laat een Reactie achter