In het hart van de Provence ligt een kleine, groene camping waarvan de eigenaar een grote, brede man is en de eigenaresse een lief, fragiel vrouwtje. De uiterst vriendelijke Alain en Agnès verwelkomen je graag op hun camping in Mérindol, de Luberon!

Ik koos deze camping niet zomaar uit om een week te vertoeven. Het was na mijn vijf weken in Aix-en-Provence, waar ik een talencursus had gevolgd en in een gastgezin woonde. Voor iemand die niet helemaal een stadsmens is, is vijf weken genoeg. Toch had ik bij Aix niet het gevoel er weg te moeten, misschien omdat de stad niet groot is en bijna dorps aandoet. Maar een weekje de natuur in, kamperen, om even bij te komen? Ja, dat zag ik zitten!

Maar… Kamperen zonder tent en luchtbed? Want ruimte om die spullen mee te nemen had ik nauwelijks, naast mijn spullen voor vijf weken in de stad. Uiteindelijk besloot ik te zoeken naar een gite d’etape, een accommodatie gericht op wandelaars en waarbij je dus echt de natuur in gaat. Echter: zonder auto zijn deze weer lastig te bereiken…

 

Kamperen in een gite d’étape

 

Totdat ik een gite d’etape op een camping ontdekte. Jawel: camping Les Argiles! Deze camping biedt naast gewone kampeerplekken ook ruimte in een gite d’etape aan. Een gite d’etape is in principe vergelijkbaar met een hostel: je deelt een slaapruimte met verschillende mensen en betaalt dan ook veel minder dan voor een hotel. Het verschil is dat hostels zich in steden bevinden en gite d’etapes vaak te midden van de natuur.

Vol goede moed trek ik na een toch enigszins moeilijk afscheid in Aix-en-Provence met de bus naar Mérindol. Camping Les Argiles ligt aan een doorgaande weg, maar last van verkeer heb je tijdens je verblijf niet. Voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer is de ligging ideaal. Na tien minuten lopen vanaf de bushalte sta je in het groene hart van deze rustige camping.

De camping is vermeld in de campinggids Kleine Campings van de ANWB, want inderdaad: groot is het niet. Je moet hier geen animatie of spectaculaire speeltuinen verwachten. Deze camping is ideaal voor rustzoekers. De plekken zijn ruim en groen, en om de warmte tegen te gaan is er een mooi zwembad. Er is een klein speeltuintje voor de kleintjes en in het hoogseizoen wordt ook de pingpongtafel uitgepakt.

camping-les-argiles-5

camping-les-argiles-2

 

Aanrader?

 

Deze camping is ideaal voor rustzoekers, wandelaars en mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer maar zich toch naar de natuur willen verplaatsen. In de omgeving zijn veel mooie dingen te zien, waaronder de magische dorpen van de Luberon, maar ook steden als Apt en Isle-sur-la-Sorgue. Ook een dagje richting het zuiden van de Provence, met Aix-en-Provence en Marseille, is per auto goed mogelijk.

Heb je kinderen en zoek je animatie of wat meer vermaak voor de kleintjes, dan zou ik deze camping laten voor wat het is en verder zoeken. Tenzij de kinderen gauw tevreden zijn natuurlijk, er is immers wel een prachtig zwembad, een kleine speeltuin en ruimte genoeg om rond te rennen met andere kids. De keuze is aan jullie…

 

Faciliteiten

 

Bij de receptie kun je iedere ochtend vers stokbrood afhalen, en voor wie verblijft in de gite d’etape of de cambre d’hote is er ook ontbijt beschikbaar. Er is gratis WiFi beschikbaar op de camping, maar voor een goede verbinding moet je toch echt even richting de receptie lopen. Het sanitair bevindt zich naast de gite d’etape en is simpel maar prima. Een warme straal is hier gewoon aanwezig.  Naast de kampeerplekken en de gite d’etape, is er ook een chambre d’hotes op de camping.

Enne… Van een potje petanque (jeu de boules) zijn zowel de eigenaar van de camping als de vaste gasten niet  vies!

www.sejour-en-luberon.fr

camping-les-argiles-3

camping-les-argiles-4Inclusief gratis vermaak door het campinghondje…

Laat een Reactie achter