Als een Godin in Frankrijk, jeetje, wat een cliché. Maar wat zijn clichés soms waar. Wanneer we het bordje langs de weg zien, waarop de naam van Chateau de Buros gegraveerd staat, kriebelt het in mijn buik.

We slaan het bospad in en lijken eindeloos te rijden. Uiteindelijk zal het slechts een minuut of vijf geweest zijn, van het begin van het bospad aan de openbare weg naar het kasteel, maar ik droom even minutenlang weg. Een gevaarte doemt op. Een prachtig gevaarte. Een kasteel, een chateau. Met balkonnetjes hier en daar. In de verbeelding zie ik mezelf er al staan, een mooie zomerse jurk aan. De zon op mijn gezicht. Genieten van de rust. In werkelijkheid sta ik met mijn koffertje op het grind en kijk ik naar de stilte van het chateau. Helaas geen zon, maar toch: mooi. Dit is mooi. Zelfs zonder de zon. En vanavond slaap ik hier, in een kasteel in Les Landes.

Angelique en Marijn, de eigenaren van dit goedbewaarde geheim van Frankrijk, zijn allervriendelijkst. Afkomstig uit de grote stad in Nederland – Amsterdam om precies te zijn – vertrokken naar het stille platteland om dit chateau, dat zo’n 500 meter van de straatkant afligt, te runnen. “Ik moet er niet aan denken ooit nog terug te keren”, concludeert Marijn tevreden wanneer ik hem vraag naar het verschil met de huidige situatie. “Ik ben hier mezelf geworden. Die rust, dat wil een mens toch?”

 

Betaalbaar eten voor Michelin-kwaliteit

 

Niet meteen liep het storm in Chateau de Buros, maar dat er ooit sprake is geweest van een stroeve start is nu niet meer zichtbaar. De gasten komen en gaan. “Het was lastig. Je begint iets, maar een goede marketing is het halve werk. Wij deden echt ons best in het kasteel, maar er kwam maar niemand.” Inmiddels is het chateau naast de sfeervolle kamers uitgebreid met een restaurant, onderverdeeld in twee delen. Een sjiek gedeelte en een brasserie. Voor ieder wat wils. “Dát is de goede stap geweest. Mensen willen op zo’n plek ook kunnen eten, en dan niet alleen maar van Michelin-niveau. Het moet toegankelijk zijn voor iedereen.”

En dat doen ze goed: het eten is van hoog niveau, maar dan betaalbaar. Dat geldt ook voor de kamers. Niet duur voor al het moois dat je hier krijgt. Slapen in dit sprookjesachtige kasteel kan namelijk al voor 58 euro per persoon voor een standaard kamer. Een tip van mij: doen!

Bezoek de website van Chateau de Buros.

chateau-de-buros-001

chateau-de-buros-les-landes

chateau-de-buros-005

chateau-de-buros-006

chateau-de-buros-003

chateau-de-buros-002

chateau-de-buros-004

 

A bientôt!

Laat een Reactie achter

 1. Frans

  58 Euro voor een nacht in een kasteel, das bepaald niet slecht. Mooie foto’s ook. Zal het in me achterhoofd houden wanneer ik weer eens in La Douce France ben.

  1. Riet van den Nieuwenhof-Schevers

   Prachtig om ‘Buros’ weer te zien. Het is al bijna 20 jaar geleden dat we er voor het eerst kwamen eten, toen nog bij de vorige eigenaren. Dank zij mon frêre et ma belle soeur John en Gerrie die al veel jaren in de omgeving wonen zijn we regelmatig te gast geweest, ook bij jullie, Angelique et Marijn. Mooie ambiance en heerlijk eten, maar ook in jullie tuin / park is het goed verblijven. Een oase van rust en comfort in de Gascogne, één oprijlaan verwijderd vanaf het Franse platte land.

 2. Robert Franke

  Wij hebben diverse keren mogen overnachten in dit geweldige hotel. Heel bijzonder hoe je thuis kan voelen door de zorgen van de Gastheer en zijn vrouw (die echt geweldig kookt, op een zeer hoog niveau) en hun geweldige team. Mooie omschrijving van als je de weg in rijdt naar het Chateau, na elke bocht verwacht je het kasteel al te zien…maar als je het dan ziet, voldoet het elke keer ruimschoots aan de verwachtingen. Kan niet wachten tot ik er weer een keer heen kan.