Alsof ze uit het niets voor ons opdoemen: de immense heuvels die ik niet verwachtte in Normandië. Het noorden van Frankrijk, dat is toch plat? Ik had misschien beter moeten weten. Het is echter maar een klein gedeelte van Normandië, wat zo heuvelachtig is. Bienvenue a Suisse Normande!

suisse-normande-frankrijk-14

 

Tussen bergen en camembert

 

Dol als ik ben op bergen, zo blij ben ik wanneer we onze verblijfsplek in Normandië naderen. Clecy, de hoofdstad van Suisse Normande. Een hoofdstad, ja ja. Met één boulangerie, een pharmacie en één kroegje zeker. In Frankrijk is dit voldoende om iets een hoofdstad te noemen. Kijk, hierdoor vergis ik me soms in mijn verwachtingspatroon. Goed, dat er weinig te halen valt, maakt ook niet heel veel uit. Er zijn hier tenminste bergen en dat zorgt in mijn geval al voor een vreugdedansje.

Suisse Normande kan ook wel het groene hart van Normandië worden genoemd. Alles lijkt hier groen. De landschappen langs de weggetjes, de heuvels in de verte en zelfs de woningen, die bekleed zijn met planten. Ik kan er wel aan wennen. Vanuit onze verblijfsplaats rijden we zo naar de kaasdorpjes rondom de Camembert, over slingerende weggetjes door de heuvelachtige gebieden die Suisse Normande rijk is.

 

Bijzondere plek on top of Suisse Normande

Eén van die weggetjes, bij Clecy, leidt je naar een prachtig stukje Normandie. De Pain du Sucre, een uitkijkpunt bovenop één van de heuvels. Vanaf hier heb je een machtig uitzicht over het groene landschap van en rondom Clecy. De weg, ook wel de Route des Crêtes, loopt vanaf de Pain du Sucre verder langs verschillende dorpen als Saint-Omer en Pont d’Ouilly. Dorpen waar overigens niets te halen valt, maar daar wen je gauw aan in deze regio. Och, eigenlijk heeft het juist wel wat, die rust.

suisse-normande-frankrijk-04

Lekker slapen in Suisse Normande

 

Mocht je een vakantie naar Normandië op het oog hebben (goed plan!) en ook nog eens best wat van de regio willen zien (helemaal slim!), dan is Suisse Normande een prima plek om te verblijven. Normandië is een vrij grote regio, maar vanuit Suisse Normande rijd je zo naar Caen, le Mont Saint Michel en de beroemde invasiestranden. Waar je ook verblijft, er blijven altijd plekken die wel erg ver zijn om in een dag te berijden natuurlijk, maar dit stukje ligt vrij centraal in de regio en is gewoon werkelijk prachtig om te ervaren!

suisse-normande-frankrijk-01

suisse-normande-frankrijk-08

suisse-normande-frankrijk-09

clecy-normandie

suisse-normande-frankrijk-15

suisse-normande-frankrijk-16

suisse-normande-frankrijk-17

suisse-normande-frankrijk-07

suisse-normande-frankrijk-18

 

A bientôt!

Laat een Reactie achter

 1. Ester

  Mooie foto’s, heerlijk landelijk is Normandië 🙂

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Absoluut, bijzonder landschap en bijzondere mensen!

 2. Lisa

  Wauw, wat een mooi stukje Frankrijk! Ik hou helemaal niet van Frankrijk, maar deze plek wil ik nu toch wel een keer bezoeken :).

  Liefs

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Ha, wat leuk om te horen 🙂