De reden dat ik regelmatig naar Frankrijk reis, is toch vaak even dat momentje voor mezelf. Mijn hoofd leegmaken, even niks ‘moeten’ en op zoek naar nieuwe inspiratie. Dat beleef niet alleen ik zo, maar ook de vele gasten die een bezoekje brengen aan het château van Arjan en Marije in de Dordogne. Een fijn gesprek tussen ons volgde, over hun sprookjesachtige kasteeltje en over het leven…

Het is alweer negentien jaar geleden als Arjan en Marije tijdens een etentje tijdens Oud en Nieuw nagaan wat ze nu eigenlijk écht willen in hun leven. Uit een goed gesprek blijkt dat ze verlangen naar leven waarin ze kunnen gaan en staan waar ze zelf willen. De twee zijn beiden werkzaam in de horecabranche en beseffen maar al te goed dat ze voor hun werk niet afhankelijk zijn van Nederland. Hoe mooi zou het zijn om te kiezen voor de goede wijnen, prachtige natuur en de relaxte sfeer van Zuid-Frankrijk? 

Een goed doordacht plan…

Anders dan de spontaniteit in programma’s als Ik vertrek, gaan Arjan en Marije met een doordacht plan aan de slag. In één jaar tijd reist het stel maar liefst zestien keer naar Frankrijk. Marije: “Pas tijdens onze huwelijksreis in de Provence, toen we bewust niet op zoek gingen naar een hotel, liepen we er tegenaan. Als toerist maakten we een tocht door de Dordogne. We liepen vlakbij Monpazier door een prachtig Frans dorpje langs het mini kasteeltje. We keken er letterlijk onze ogen uit, zo mooi.”

Ineens viel alles op z’n plek. Was het de romantiek? De juiste tijd op de juiste plek? Voor Arjan en Marije was dit het prille begin van een mooie, nieuwe toekomst. Marije: “Al twee jaar lang hadden we alles tot in de puntjes uitgedacht. Dus toen dit bijzonder plekje op ons pad kwam, konden we gelijk aan de slag. Baan opzeggen, waar ze overigens al op de hoogte waren van onze vertrekplannen, en in één winter alles klaarmaken voor de opening in het voorjaar.” De oude keuken maakt plaats voor een nieuwe, professionele keuken en alles krijgt een opfrisbeurt. Marije: “We wisten van tevoren dat we niet veel gingen klussen, dus liep alles op schema en konden we voor het seizoen open.”

Al snel na de opstartfase van Hotel Edward breidt het stel uit met vrolijke hond en in de jaren erna volgen er drie kinderen. Marije: “We wonen met ons gezin tegenover het château op een heerlijk plekje. Onze kinderen van inmiddels veertien, twaalf en negen, hebben hier hun draai wel gevonden. Zij zijn hier geboren en inmiddels echte wereldburgers.” Ons hotel kent een heel internationaal karakter. We ontvangen hier veel Franse, Engelse en Nederlandse gasten, maar ook Italianen, Spanjaarden en zelfs veel Australiërs. We switchen de hele dag tussen drie talen. Op sommige avonden spreek ik aan elke tafel in het restaurant een andere taal.” Ook de medewerkers die in het verblijf werken praten zowel Engels, Nederlands als Frans. Marije: “Onze oudste gaat naar een Lycée International in Bordeaux. Dat heeft ze hier vast meegekregen.” 

Na al die jaren zit het stel hier nog heerlijk op z’n plek. Marije: “Als je hier aan het zwembad van een glaasje wijn geniet, heb je nauwelijks in de gaten dat er mensen over straat lopen. Het mooiste wat we hier zien, is dat mensen aankomen in versnelling zes en na een paar dagen weer ontspannen. Langzaam maar zeker zie je ze terugschakelen naar versnelling één. Daar genieten wij pas echt van.” Voor wie houdt van rust en het pure Frankrijk zit hier goed. Het kasteeltje biedt een adembenemend uitzicht over een vallei, en het hotel ligt op de stadswal van het Franse dorpje Monpazier. Hier kun je op een Frans pleintje heerlijke wijnen drinken. Bij de souvenirwinkels ontdek je het werk van kunstenaars, sieradenmakers en aardewerkers. Marije: “Monpazier heeft iets magisch, alles is hier zo puur. En al dat moois willen we met iedereen delen…”

Pssst! Ik mag je een mooie korting geven…

Wil jij er in de herfst nog een weekendje tussenuit met vriendinnen? Of je lief verrassen met een romantisch weekendje Frankrijk? Ik kan je vertellen, de nazomers in het magische Monpazier zijn fenomenaal en daar kun jij voor een leuk prijsje naartoe. Als lezer van mijn blog mag ik je namelijk een mooie korting geven. Boek je drie nachten verblijf tussen 21 oktober en 12 november of in 2020 van 27 maart tot 24 april, dan betaal je er slechts twee bij dit fantastische adres. En bij aankomst staat er een glas champagne voor je klaar. Gebruik de code BONJOURFRANKRIJK bij je boeking en het cadeau is voor jou! Bon voyage!

Laat een Reactie achter