Eigenlijk reed ik er altijd lukraak doorheen, op weg naar Zwitserland of Italië. Vaker was ik er nooit geweest. En dat dat vreselijk zonde is, daar ben ik nu achter. Over de Vogezen heb ik het. Een nationaal park met ongekend veel natuurkleuren. En schoonheid. Ongerept.

Waarom ik er nooit eerder stopte? Waarom ik niet wíst van deze schoonheid, überhaupt? Geen idee. Omdat er weinig over geschreven wordt, wellicht. Daarom voel ik mij genoodzaakt jullie deze schoonheid mee te geven. Let op. En geniet. Waarom de Vogezen een geweldige reisbestemming is:

 

1. Natuur is de baas in de Vogezen

 

Dat is gewoon echt zo. Je kunt hier kilometers rijden zonder ander verkeer tegen te komen. Langs bomen, door bossen. Waarbij je meren passeert waarvan je niet wist dat ze bestonden. En je kijkt je ogen uit. Vergeet niet dat je achter het stuur zit, hè?

 

2. Winter in de Vogezen is voor iedereen

 

Sneeuw! De Vogezen is een sneeuwbestemming, maar dan voor iedereen. Doordat de bergen hier niet zo enorm hoog zijn als in de Alpen is de Vogezen een ideale bestemming voor beginnende wintersporters, families, maar ook voor wie gewoon lekker een weekendje of weekje sneeuw wil. Huur een fijn huisje (met haard!) en geniet.

 

3. Huisjes van kleur

 

De huisjes in de Vogezen zijn lief, mooi. Kleurrijk. Vooral dat. Bedenk een kleur en het is er. Op zoek naar een paarse woning? Pas de probleme. Toch liever rood? Ook dat kan geregeld worden. Gekleurde huisjes met ook nog eens bloemen voor het raam, veel bloemen. Ik houd ervan.

 

4. Eten in een knusse setting

 

Veel restaurantjes in de Vogezen hebben nog dat oude karakter. Bijna alsof je eet bij de boer. In houten setting, met open haard en lokale producten waar de eigenaren maar al te trots op zijn. Koeienbellen aan de muur. Dat.

 

5. Lieflijke dorpen en stadjes

 

In de Vogezen heb je van die pure dorpen zoals ze in Frankrijk nog in grote getale aanwezig zijn. Met een druk bezochte Tabac, een kerk in alle kleuren en een boulangerie, bien sûr. Thann is een van die fijne stadjes, met bijzonder kleurrijke dakpannen op de kerk. Maar ook het grotere Belfort is fijn. Met iedere maand de brocante markt. Leuk!

 

vogezen-frankrijk-vakantie-002

vogezen-frankrijk-vakantie-003

vogezen-frankrijk-vakantie-004

vogezen-frankrijk-vakantie-006

vogezen-frankrijk-vakantie-007

vogezen-frankrijk-vakantie-009

vogezen-frankrijk-vakantie-008

vogezen-frankrijk-vakantie-005

Vogezen-frankrijk-001

 

Bon voyage!

Laat een Reactie achter

 1. Esther

  Héle fijne foto’s. Ik was ooit tijdens de Tour in de Voghezen, maar flitste er als journalist doorheen. En eerlijk: als je op wielrenners let (zeker als er een NLer de etappe wint) let je net even wat minder op het landschap. Maar: niet te ver van huis, de herkansing komt vast nog eens.

  1. Rosanne Bedrijfseigenaar

   Beloof je me die herkansing? 😉 It’s so so worth it! En niet ver van huis inderdaad, heerlijk.

 2. Bruno

  Yes I must admit never stopped off in the vogheze, must do that some time a beautiful area which one moment is serene and slumbering the next wild uncontrolebale but totally fascinating and inviting.