Hoe ik mijn paasdagen doorbracht? In een 2CV. In het bos. Aan een prachtig meer. Met de Noord-Franse keuken. Oftewel: in de Franse Ardennen. Drie dagen vertoefde ik op z’n Frans in dit prachtige stukje natuurgebied.

Ik keek mijn ogen uit, voelde regelmatig de adrenaline door mijn lijf stromen en ontmoette prachtige Franse mensen. Een weekendje Franse Ardennen? Absoluut doen! Al is het maar om deze vijf hoogtepunten:

 

 1. Toeren in een 2CV door het bos

Rijden in een 2CV (een oude eend) stond altijd al hoog op mijn bucketlist. Wat is er nu Franser dan dat? Eigenlijk had ik dit altijd voor ogen bij de lavendelvelden van de Provence, om vervolgens uit te stappen en te picknicken op een open veld. Echter, ik deed het in de Franse Ardennen en dat is misschien zo gek nog niet. Een 2CV is alles behalve luxe en kent dus ook geen airco. Dit te bedenken bij de lavendelvelden van de Provence, die er alleen in de zomermaanden zijn en waar het dan dus steevast 30+ graden is… Volgens mij is dat helemaal zo romantisch niet. Je kunt het misschien gewoon veel beter doen op een plek waar het niet zo warm is, maar wel ontzettend mooi en ruimtelijk. De Franse Ardennen dus!

weekend-franse-ardennen-010

franse-ardennen-2cv

 

 1. Slapen in het grootste kasteel van Europa

Dat kan maar op één plek, namelijk in Sedan. Het immense Chateau de Sedan torent overal bovenuit in deze stad. Dat je vervolgens ook nog kunt slapen in dit prachtige bouwwerk… Doen dus! Even lijkt het of ik me in een sprookje bevind. Is dit echt? Lopend door de gangen passeer je oude, dikke muren. Eenmaal in de eetzaal van het restaurant van het hotel, lijkt het sprookje zich alleen maar verder te ontpoppen. Met een chique interieur en meer dan smakelijke gerechten. Naast het hotel zit er in het kasteel ook een museum gevestigd, met spannende wandelgangen en bijzondere kunstwerken.

hotel-fort-sedan

 

 1. Op de segway door het bos

Had ik het over adrenaline? Dat was dus het moment dat ik op de segway stapte. Voor het in eerst mijn leven. Zo’n ding dat begint te rijden wanneer je naar voren leunt en stopt wanneer je je gewicht naar achteren gooit. Evenwicht is dus een vereiste. Onze rit op de segway begint in het bos, maar wel een hooggelegen stuk bos. Onze start: de afdaling naar beneden. Holy… Ja: bonjour, adrenaline. Dat is even wennen en stiekem een beetje eng. Maar… Wie eenmaal de flow gevonden heeft, gaat heerlijk. Na vijf minuten laat ik de spanning varen en geniet ik. Van de rit langs het meer, door het bos… Onze gids stopt zo nu en dan omdat we voorzichtig een rivier moeten passeren. ‘Attention!’ Met een beetje hulp hier en daar en na wat kilometers te hebben ‘gescheurd’ (zo snel ging het niet, hoor), kom ik zonder kleerscheuren terug bij de start. Yay, leuk!

weekend-franse-ardennen-008

 

 1. Staren naar niets bij het Lac des Vieilles Forges

‘Daar, een bordje in de richting van een meer!’ Vol opwinding laat ik me meevoeren in mijn eigen enthousiasme wanneer we in ‘onze’ 2CV rijden. We nemen zomaar random wat afslagen, net waar we zin in hebben. Ik ben een natuurfreak en bij bordjes die wijzen in de richting van bergtoppen, uitkijkpunten of iets als een meer, gaat mijn hart als een malle kloppen. Scherpe bocht naar links, op naar dat meer dan maar.

weekend-franse-ardennen-002

weekend-franse-ardennen-003

 

 1. Het picknickparadijs van het noorden

Picknicktafels. Overal. De Franse Ardennen lijken het picknickparadijs van Frankrijk te zijn. Wanneer je door het bos toert, kom je om de tien meter wel een nieuwe picknicklocatie tegen. Ik houd er wel van. Neem graag mijn picknickmand mee, gevuld met Franse kaasjes en een flesje wit. Een stokbroodje natuurlijk. En dan lekker uitstappen waar het mij bevalt. Met zich op een meer? Of liever te midden van het groene bos? Of vlakbij een dorpshart? Ach, doe de eerstvolgende maar gewoon.

weekend-franse-ardennen-009

 

Bon voyage!

Laat een Reactie achter

 1. Linda

  *staand applaus* een van je leukste blogposts tot nu toe! Ik zou zo een weekendje boeken.

 2. Sandra

  Krijg altijd zo’n zin om erop uit te trekken door jouw blogs 😉

 3. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Waaauw! Fantastisch zeg! Die auto <3!!!

 4. Merin Veronique

  Oohhh die eend, gaaf! Mijn moeder had er (heel) vroeger één. De handrem deed het niet erg goed, dus als ze hem ergens parkeerde lag ze standaard een meloen of iets anders wat voorhanden was achter de banden om hem niet weg te laten rollen hahaha. Maar dit ziet er heerlijk uit!

 5. Jessica

  Leuk verhaal Roos 🙂 Jaloers op een rit met die auto, echt heel tof! En wie weet ga je gewoon al scheurend op de segway die lavendelvelden verkennen in de zomer 😉

 6. Evelyn - Style Spy

  Oh my! Dat autootje, heel cute en die foto bij het meer. En slapen in een kasteel <3