Schrijven en wijn. Voor veel mensen twee favorieten. Of niet eens favoriet, maar gewoon een leuke hobby of tijdverdrijf. Dat kan natuurlijk ook. Wat het ook is: hoe mooi zou het zijn om deze twee te combineren in een prachtige Franse setting: met uitzicht op de glooiende heuvels van de Ardèche…

Zelf ben ik al dol op schrijven sinds ik een klein meisje was. Troost je: niet op wijn, dat kwam op latere leeftijd pas. Maar dat schrijven, daar werd ik al vroeg heel erg blij van. Als klein meisje kreeg ik van mijn vader een boekje aangereikt met enkel wat plaatjes. “Hier”, zei hij, “nu mag je zelf de verhaaltjes erbij bedenken.” Het werd mijn eerste eigen verhaaltje. Dat er later nog velen zouden volgen, wist ik op dat moment niet.

Op de middelbare school groeide mijn passie voor schrijven verder. Niet helemaal gek dus, dat ik besloot Journalistiek te gaan studeren. Van korte verhaaltjes bij de lokale krant ging ik naar grote achtergrondverhalen bij grotere kranten en magazines. Ik genoot intens, van het schrijfproces, van alle mensen die ik sprak, van het laten vloeien van mijn pen… En toen kwam daar die uitgever om de hoek, met de vraag of ik een boek wilde schrijven. Een boek… Ja, natuurlijk!

Schrijven en wijn: de ultieme combinatie!
Mijn eerste boek Puur Côte d’Azur is sinds 2015 een feit. Tijdens het schrijven van dat boek, maar eigenlijk al veel eerder, leerde ik hoe heerlijk het is om op zijn tijd met een wijntje te ontsnappen aan alle drukte en stress van alledag. Ik vond de wijnen die ik dronk niet alleen lekker, maar ik werd ook steeds vaker nieuwsgierig naar de afkomst van die wijnen en het hele proces áchter dat witte of rode gloedje.

En zo ontstond begin dit jaar bij mij het plan voor mijn twee favorieten: schrijven en wijn, in een setting die me zo lief is. Frankrijk. Op een prachtige plek in de Ardèche, waar ik zelf eerder al was, organiseer ik een schrijf- en wijnreis voor mensen die diezelfde passies delen. Al is passie een groot woord; deze reis is ook gewoon voor de liefhebber. Voor zij die hun schrijfskills na al die jaren eens willen verbeteren. Voor zij die altijd al een boek wilden schrijven. Of voor zij die gewoon graag genieten van La Douce France, maar ook graag een beetje nuttig bezig zijn. Wees welkom, het wordt fantastisch!

Pssst… Hier logeer je tijdens de schrijf- en wijnreis:

 

Voor wie is deze schrijf- en wijnreis?

De schrijf- en wijnreis is voor iedereen die ofwel dol is op Frankrijk, of op wijn, of op schrijven. Ben je het alle drie? Dan kun je deze reis haast niet overslaan! Je hoeft geen schrijfexpert te zijn, integendeel. Het gaat erom dat je jouw eigen schrijfskills kent en met een leuk doel naar Frankrijk komt. Altijd al gedroomd van het schrijven van een eigen boek? Welkom! Ben je ondernemer en wil je je schrijfskills verbeteren? Ook welkom! Is schrijven gewoon een leuke hobby voor je? Zeker ook welkom! Ook voor wat betreft wijn is kennis niet noodzakelijk. Wijnlover en -kenner Manon de Boer gaat je laten proeven en deelt haar kennis met je. Jij hoeft alleen te luisteren, proeven en ontspannen!

Hoe ziet de reis eruit?

Voor de hele programmering kun je het beste even onze speciale pagina bekijken. Zie hier!

Mocht je vragen hebben, geef me even een seintje: Rosanne@bonjourfrankrijk.nl. Zien we elkaar daar? Ik help je graag aan betere schrijfskills, ontspanning en een onvergetelijke week!

Laat een Reactie achter